Geliranje
prirodnih noktiju

Geliranje noktiju je postupak učvršćivanja prirodnih noktiju dodanim materijalima.

Geliranje noktiju predstavlja odlično rješenje kada se poželi imati duže nokte ili su nokti tanki i krhki te ometaju pri svakodnevnim aktivnostima jer gel podebljava i učvršćuje ploču nokta.

Kada je gel na noktu dulje od 5 tjedana, on se počinje odvajati od nokta, a u prostor između ulazi voda koja pogoduje razvoju bakterija. Što je dulje gel na noktima (nakon prva 4 tjedna), to nokti više propadaju, a na kraju dolazi do savitljivih, tankih i krhkih noktiju koji nisu prezentabilni.

Gel se pomiče u skladu s rastom vaših noktiju što bi značilo da biste trebali ići na obnavljanje svakih 3-4 tjedna.

Prije stavljanja gela na nokte, treba se paziti jesu li vam zdravi. Ako su nokti krhki, prozirni i listaju se nije preporučljivo ponavljati geliranje dok se nokti ne oporave. Zdrava ploča nokta je preduvjet za kvalitetu i dugotrajnost gela.

Nokti se mogu produživati na dva načina, s tipsama ili šablonom. Tipse su produžetci koji imitiraju vrh nokta napravljeni od tanke plastike na koje se nanosi gel, a šablone se umeću ispod prirodnog nokta te se na njih nanosi gel, kada se gel polimerizira šablone se uklanjaju i oblikuje se vrh nokta.

Geliranje noktiju uključuje pregled noktiju i dogovor sa kozmetičarkom o dužini i obliku te boji. Kozmetičarka će odlučiti o načinu produživanja nokta. Nakon dogovora radi se suha manikura, odnosno oblikuju se nokti, potiskuje se i uređuje okolna kožica te se matira površina nokta. Nokat se čisti od prašine i nanosi se dehidrator – on uklanja površinsku masnoću na noktima radi boljeg prianjanja baznog sloja gela. Lijepe se tipse ili se namještaju šablone radi produljivanja nokta.

Gel baza se polimerizira u led lampici 60 sec. Nanosi se deblji sloj gela kojim se modelira ploča nokta i polimerizira u led lampici 60 sec. Kada je gel polimeriziran rašpanjem se oblikuje ploča nokta. Uklanja se prašina i nanosi se boja i završni sjaj.

Kod završnog sloja se može birati između onog koji daje mat ili sjajan izgled. Završni sloj se čisti s tekućinom za uklanjanje ljepljivog ostatka (ako se koriti takva vrsta završnog sjaja) na površini nokta. Na nokat se nanosi njegujuće ulje ili se radi njega ruku i noktiju s pilingom i masažom.

ŠTO JE NJEGA (nadopuna) GELIRANIH NOKTIJU?

Njega predstavlja postupak geliranja noktiju nakon što prođe mjesec dana od ugradnje ili prethodne njege. Kad nokat obložen gelom izraste, izgleda neuredno i na prijelazu je sklon odizanju, a na središnjem dijelu, kojeg još nazivamo i stress point, sklon je pucanju, zbog čega je redovita njega svakih 3-5 tjedana prijeko potrebna.

OKVIRNO VRIJEME TRAJANJA TRETMANA I CIJENE MOŽETE PRONAĆI U NAŠEM CJENIKU

Poštovani klijenti. Ako radite narudžbe samo za LIMFNU DRENAŽU ili VIBROSAUNU, za svog operatera izaberite "LIMFNA DRENAŽA odnosno VIBROSAUNA.

Hej! Pretplati se i ti na Venus newsletter!

Pretplatite se na Venus Newsletter i primajte ekskluzivne popuste prvi!

Uspješno ste se pretplatili!

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu