Čišćenje lica

Prema tipu kože, porama i obliku mitesera određuje se vrsta čišćenja lica te se nekad kombiniraju razne metode.

U MEC Venus za čišćenje lica terapeut može odrediti različite proizvode koji će se koristiti tokom tretmana, poznatih brendova poput Dermatologice ili  Afrodite, ovisno o problematici i stanju kože te vašim željama i potrebama. Učestalost čišćenja ovisi o tipu kože, kod masne kože je nešto češće, a kod suhe rjeđe. Za što bolje rezultate savjetuje se redovito čišćenje lica, a kao redovna higijena lica preporuča se minimalno sva 3 mjeseca.

Jedna od velikih zabluda je da lice trebaju čistiti samo osobe s aknama. Lice svi moraju čistiti povremeno ako bi htjeli da ono izgleda lijepo. Klasično čišćenje lica klasično čišćenje je uklanjanje zatvorenih mitesera koji izgledaju kao sitne kvržice, tzv. zatvoreni miteseri, i upalnih promjena, tj. akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile, i tako se koža lakše očistila. Sitnim iglama vrši se površinski ubod u miteser te se prstima istiskuje miteser. Ubod nije bolan niti ostavlja ožiljke.

Mehaničko čišćenje lica je svakako jedan od važnijih tretmana u njezi kože lica.
Postupak samog čišćenja lica zna biti pomalo neugodan, ali kod redovitog održavanja sam tretman je manje neugodan, a oporavak kraći ili ga gotovo i nema. Žene i muškarci često izbjegavaju tretman mehaničkog čišćenja lica radi boli i straha od ožiljaka. No, važno je znati ako se pravilno radi tretman ožiljci nemogu ostati, upravo suprotno, čišćenjem se sprječava nastanak ožiljaka koji nastaju kod prevelike količine sebuma koji se dugo zadržava pod kožom i uništava okolno tkivo.

Nakon tretmana čišćenja lica mogu ostati sitne kraste, crvenilo ili sitne površinske ranice koji prođu nakon 1-2 dana.
Tretman mehaničkog čišćenja lica se sastoji od uklanjanja šminke i nečistoća sa kože, pilinga koji skida površinski, rožnati sloj kože. Zatim se lice pari i na taj način se koža omekšava te je sam postupak mehaničkog istiskivanja lakši i manje neugodan te on slijedi nakon parenja. Zatim se lice izmasira, stavlja se adekvatna maska prema tipu i stanju kože i na samom kraju tretman završavamo odgovarajućom kremom.

Tretman se ponavlja ovisno o tipu kože svakih 30 dana ili duže.

OKVIRNO VRIJEME TRAJANJA TRETMANA I CIJENE MOŽETE PRONAĆI U NAŠEM CJENIKU

Poštovani klijenti. Ako radite narudžbe samo za LIMFNU DRENAŽU ili VIBROSAUNU, za svog operatera izaberite "LIMFNA DRENAŽA odnosno VIBROSAUNA.

Hej! Pretplati se i ti na Venus newsletter!

Pretplatite se na Venus Newsletter i primajte ekskluzivne popuste prvi!

Uspješno ste se pretplatili!

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu