Limfna
drenaža

Suvremeni način života dovodi do brojnih neželjenih učinaka na naše tijelo. Neprestani stres, mala ili gotovo nikakva fizička aktivnost, neprimjerena prehrana i povećana tjelesna težina predstavljaju veliko opterećenje za naše tijelo. Posljedice takvog načina života brzo se uočavaju i često su bolne: loša prokrvljenost tkiva posebice nogu, stražnjice i trbuha, gomilanje otpadnih tvari koje nadražuju tkivo i uzrokuju nastanak veziva slabije kvalitete, povećanje broja i veličine masnih stanica, oticanje nogu, promjene kože i podkožja – celulit,pojava novih plakova krvnih žila i pogoršanje stanja postojećih.

Uloga limfnog sustava je čišćenje tkiva od otpadnih tvari. Protok limfe i prirodna limfna drenaža može se usporiti ali zato postoje opcije popravljanja i rješavanja mnogih problema. Ako limfni sustav ne ispunjava svoju ulogu, radi otpadnih tvari koje se nakupljaju može doći do podbuhlosti, sive, opuštene kože i otečenih nogu.

Limfna drenaža je pritisak na limfne žile i čvorove koji će pomoći u boljem protoku limfe i time rješavati estetske i zdravstvene probleme. Ova terapija je medicinsko-kozmetički tretman. Potiče razgradnju celulita, prokrvljenost tkiva, otklanjanje edema i smanjenje obujma radi puštanja tekućine. Jedan od naziva za limfnu drenažu je presoterapija. Razlog tome je to što ovaj tretman uključuje upuhivanje zraka koji stvara pritisak na točno određene dijelove tijela. Na ovaj način se mehanički potiskuje nataložena tekućina među stanicama. Kroz ovu terapiju izbacit će se suvišne i štetne tvari iz tijela, kao i tekućina. Nakon tretmana osoba više nema natečenosti niti boli koja je bila prisutna ranije.

Limfna drenaža preporučuje se:
⦁ ljudima sa slabom cirkulacijom
⦁ ako vam se nakupljaju otpadne tvari u organizmu
⦁ kod otečenih nogu ili sindroma teških nogu
⦁ nakon kirurških zahvata
⦁ ako imate problem s celulitom
⦁ kod problema ispucalih kapilara ili proširenih vena
⦁ kod sportskih ozljeda
⦁ ako ste istegnuli ili iščašili zglob
⦁ kod napuhnutog i opuštenog izgleda lica
⦁ imate glavobolje i migrene

Ključni zadatak ovog tretmana je da limfu kroz vene vodi do bubrega koji će preuzeti štetne tvari i putem mokraće ih izbaciti iz organizma. Limfna drenaža djeluje blagotvorno na naš organizam obzirom da limfa prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do naših stanica, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok. Zbog svog iznimno pozitivnog djelovanja, njena primjena seže dalje od same estetske funkcije pa se preporučuje i nakon kirurških zahvata, terapije zračenjem i u tretiranju ožiljaka. 

OKVIRNO VRIJEME TRAJANJA TRETMANA I CIJENE MOŽETE PRONAĆI U NAŠEM CJENIKU

Poštovani klijenti. Ako radite narudžbe samo za LIMFNU DRENAŽU ili VIBROSAUNU, za svog operatera izaberite "LIMFNA DRENAŽA odnosno VIBROSAUNA.

Hej! Pretplati se i ti na Venus newsletter!

Pretplatite se na Venus Newsletter i primajte ekskluzivne popuste prvi!

Uspješno ste se pretplatili!

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu