Prema tipu kože, porama i obliku mitesera određuje se vrsta čišćenja lica te se nekad kombiniraju razne metode. Učestalost čišćenja ovisi o tipu kože, kod masne kože je nešto češće, a kod suhe rjeđe. Za što bolje rezultate savjetuje se redovito koristiti peelinge, lokalne retinoide ili azelaičnu kiselinu koji održavaju pore otvorenima i tako ih prazne.

Jedna od velikih zabluda je da lice trebaju čistiti samo osobe s aknama. Lice svi moraju čistiti povremeno ako bi htjeli da ono izgleda lijepo.

Klasično čišćenje lica klasično čišćenje je uklanjanje zatvorenih mitesera koji izgledaju kao sitne kvržice, tzv. zatvoreni miteseri, i upalnih promjena, tj. akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile, i tako se koža lakše očistila. Sitnim iglama vrši se površinski ubod u miteser te se prstima istiskuje miteser. Ubod nije bolan niti ostavlja ožiljke.

Samo tiskanje nije ugodno na pojedinim mjestima, kao što je primjerice nos ili kod jačih upala. Upravo zbog tiskanja nekad zaostaju sitne kraste, crvenilo kože, površinske rane i slično, te je potreban izvjesni oporavak. Obično je oporavak kratkotrajan, do 1 dana. Ukoliko ima mnogo mitesera i upalnih promjena, oporavak može biti koji dan dulji. Kod prvog čišćenja potrebna je veća sila kako bi se miteser istisnuo. Stoga prva čišćenja nisu baš ugodna, ali kasnije nije tako.

Kasnijim čišćenjima oporavka gotovo da i nema. Lokalni retinoidi, peelinzi i azelaična kiselina otvaranjem pora smanjuju potrebu za jačim tiskanjem te čišćenje kasnije nije neugodno niti je potreban oporavak.
Okvirno trajanje tretmana: od 60 min do 75 min.

Problematično čišćenje lica ožiljci ne nastaju zbog čišćenja nego kada je u pitanju jači upalni proces gdje bi ionako bez čišćenja nastao ožiljak, no nakon čišćenja taj ožiljak bude minimalan. Glavna uloga čišćenja je upravo sprječavanje upale i time razvoja ožiljaka. Većina ožiljaka kod akni nastaje upravo iz razloga što čišćenje nije poduzeto na vrijeme.

Stoga se kod prvih znakova upala savjetuje čišćenje. Kod problematične kože sa aknama miteseri se mogu ukloniti samo tiskanjem, bez uboda iglom. Tretman se ponavlja ovisno o tipu kože svakih 30 dana ili duže.
Okvirno trajanje tretmana: do 1:45 min

KLIKNI OVDJE I REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

Poštovani klijenti. Ako radite narudžbe samo za LIMFNU DRENAŽU ili VIBROSAUNU, za svog operatera izaberite "LIMFNA DRENAŽA odnosno VIBROSAUNA.

Pretplatite se na Venus Newsletter

Pretplatite se na Venus Newsletter i primajte ekskluzivne popuste prvi!

Uspješno ste se pretplatili!